De forskjellige måtene vi kan hjelpe

De forskjellige måtene vi kan hjelpe

Selv om det kan føles litt håpløst innimellom når vi ser de mange krisene rundt om, så finnes det mange måter å hjelpe på. Dette kan hjelpe på følelsen av å være hjelpeløs og at ingenting man gjør fungerer. Finn en god måte å hjelpe på, en måte som fungerer for deg.

Økonomisk hjelp

Det er mange måter å gi økonomisk hjelp til hardt rammede familier, land eller annet. Ettersom mange organisasjoner velger å støtte humanitære formål basert på kundens kjøp eller spillerens spill eller lignende så kan man støtte noen uten å måtte gjøre noe spesielt selv. Det er veldig praktisk.

Du kan også bidra direkte med penger til en organisasjon. Enten til en spesiell sak som de er involvert i eller til organisasjonen som helhet fordi du liker jobben de gjør jevnt over. Mange organisasjoner tilbyr støttemedlemskap hvor man betaler en sum en gang i året. Det kan være innbetalinger pr måned hvor man betaler til en spesifikk person eller et spesifikt formål.

Praktisk hjelp

De fleste organisasjoner får ikke nok av frivillige hjelpere. Det er ikke så mange som har muligheten til å delta, så alle som kan delta tas imot med takk. Dette er en god måte å bidra hvis man har tid, men ikke midler. For folk flest vil det være mest nærliggende å hjelpe organisasjoner på det lokale plan, i nærmiljøet.

Men noen har muligheten til å dra til utlandet og hjelpe i forskjellige sammenhenger også der. Hvis man har muligheten til dette så finnes det nesten alltid en organisasjon som trenger hjelp. Å ha et opphold i utlandet for å hjelpe med humanitære formål vil også gjøre seg svært bra på en CV. Det samme gjelder for de som jobber frivillig i Norge. Det er en svært god erfaring å ha, men det krever også at man har tid til overs.

Hvis man går til nettsider som frivillig.no så kan man velge og vrake mellom forskjellige tilgjengelige oppdrag. Håpet er at folk skal kunne se hvilke forskjellige oppdrag som finnes. Da blir det kanskje også enklere for folk å finne et oppdrag som passer deres stil og den tilgjengelige tiden de har.

Vær engasjert

Det gjelder å engasjere seg i det som skjer i verden. Mange organisasjoner, slik som Amnesty International, krever bare at man skriver brev og signerer på forskjellige opprop. Dette kan være en stor hjelp når mange nok gjør det. Stillhet og manglende oppmerksomhet er det som dreper flest i katastrofer. Når ingen bryr seg og/eller ingen er klar over at det skjer (utenom de som er direkte involvert) så er det vanskelig å få folk til å donere penger så hjelpearbeidet kan sette i gang eller opprettholdes.